צביעת רהיטים – כך תעשו זאת בעצמכם

זה עשוי להראות קליל ומפתה לצבוע רהיטים בעצמך. חשוב מאוד לבצע את התהליך בצורה נכונה כולל זמן ייבוש מספק, שימוש במברשת מתאימה, אוורור, הסרת לכלוכים ובחירת גוון הצבע המתאים. אם תיגש לתהליך מבלי לדעת מה אתה עושה ועל מה חשוב להקפיד – הרי שסיכויים גבוהים הצביעה לא תיראה אחידה וחלקה.

ישנן מספר סיבות מדוע כדאי לך לצבוע את הרהיטים בבית. ראשית, צביעת הרהיטים יכולה להעניק להם מראה חדש ורענן. אם יש לך בבית רהיטים ישנים או בלויים שכבר אינם מתאימים לעיצוב הפנים הקיים, שכבת צבע יכולה להפוך את הריהוט לבעל מראה חדש, ולגרום לו להשתלב בצורה חלקה בחלל. 

שנית, צביעת הרהיטים מאפשרת לך להתאים אותם לטעם ולסגנון האישי שלך. בין אם אתה מעדיף צבעים עזים ותוססים או גוונים עדינים וניטרליים, הצביעה נותנת לך את החופש לבטא את היצירתיות הקיימת בך, ולהפוך את הרהיטים שלך לייחודיים באמת. בנוסף, צביעת הרהיטים שלך יכולה לעזור להגן עליהם מפני בלאי. שכבת צבע משמשת כמחסום מפני שריטות, כתמים ולחות, ומבטיחה שהריהוט יחזיק מעמד זמן רב יותר ונשאר במצב טוב. 

יתר על כן, צביעה מחדש של הרהיטים שלך היא אלטרנטיבה חסכונית לקניית פריטים חדשים. במקום לבזבז הון על רהיטים חדשים. 

היערכות: מה צריך כדי להתחיל לצבוע רהיטים בבית

עם tivf – מובילים בעיצוב הריהוט לבית תוכל לשדרג את הריהוט בבית שלך. אם החלטת לשפץ או לחדש חלק מהרהיטים הקיימים, הנה רשימת כלים וציוד חיונית כדי שתוכל לצבוע את הרהיטים בעצמך.

כלים

– נייר זכוכית או בלוק שיוף: חיוני להכנת פני השטח של הרהיט, להחלקת כל כתמים גסים או פגמים.

– מברשות צבע: חשוב להצטייד במגוון מברשות בגדלים שונים כדי להתאים אזורים ופרטים שונים של הרהיטים שלך.

– מברשת רולר: מברשת רולר שימושית למשטחים גדולים יותר, ומספקת יישום חלק ואחיד של צבע.

– מגש צבע: יחזיק את הצבע ויקל עליך לטבול את המברשות או הרולר שלך בצבע.

– זרוק מטליות או יריעות פלסטיק: אלה יגנו על סביבת העבודה שלך מכל נתזי צבע או נשפך.

חומרים

– פריימר: מריחת פריימר לפני הצביעה חיונית להבטחת הידבקות צבע טובה יותר ומתן בסיס חלק להדבקה של הצבע.

– צבע: בחר צבע שמתאים לרהיטים כמו לטקס או צבעים על בסיס אקריליק. שקול את הגימור שאתה רוצה, בין אם הוא מט, סאטן או מבריק.

– סרט צייר: השתמש בסרט צייר כדי להגן על כל האזורים שאתה לא רוצה שיצבעו, כגון חומרה או קצוות.

– מטלית נקייה: תצטרך מטלית נקייה לניגוב הרהיטים לפני הצביעה כדי להסיר לכלוך או אבק.

ציוד בטיחות

– משקפי בטיחות: הגן על העיניים שלך מכל נתזי צבע או פסולת.

– מסיכה: כאשר אתה עובד עם אדי צבע, חשוב להשתמש במסכה כדי להגן על הריאות.

צביעת רהיטים

הכנת הרהיטים לעבודת צבע

לפני שתתחיל לצבוע את הרהיטים, חיוני להכין את המשטח כראוי כדי להבטיח גימור חלק ועמיד לאורך זמן. בצע את השלבים הבאים כדי להכין את הרהיטים שלך לעבודת צבע:

1. נקה את הרהיטים: התחל בהסרת לכלוך ואבק מפני השטח של הרהיט. השתמש בחומר ניקוי עדין ובתמיסת מים כדי לנקות בעדינות את המשטחים. יש לשטוף היטב ולאפשר לייבוש של הרהיט, לפני המעבר לשלב הבא.

2. הסר חומרה ואביזרים: אם לרהיט שלך יש ידיות, או מחוברים אחרים – הסר אותם לפני הצביעה. זה יקל על תהליך הצביעה וימנע טפטוף מקרי של צבע.

3. תקן כל נזק: בדוק את הרהיט לאיתור נזקים, כגון שריטות, שקעים או חיבורים רופפים. השתמש במילוי עץ או בטכניקה מתאימה כדי למלא חורים או סדקים. 

4. שייף את המשטח: חשוב לשייף קלות את כל פני הרהיט בעזרת נייר זכוכית עדין או אמצעי אחר. זה יסייע להדבקה טובה יותר של הצבע וכדי להחליק פגמים. נגב אבק עם מטלית נקייה.

5. מרח פריימר: מריחת פריימר היא שלב חשוב בהכנת הרהיטים שלך לצביעה. הוא עוזר לצבע להיצמד טוב יותר ומספק בסיס אחיד לשכבת הצבע עצמה. השתמש במברשת או ברולר כדי למרוח שכבה דקה ואחידה של פריימר, בהתאם להוראות היצרן. אפשר לו להתייבש לחלוטין לפני שתמשיך לשלב הבא.

בחירת הצבע המתאים לריהוט 

התאמת הצבע היא אלמנט מרכזי בתהליך הצביעה העצמאי של הריהוט בבית. צבע נכון הוא חשוב להשגת גימור עמיד ואסתטי. הנה כמה גורמים שכדאי לקחת בחשבון בבחירת הצבע לרהיטים שלך:

סוג הרהיטים: אם אתה צובע רהיטי עץ, עדיף להשתמש בצבע המיועד במיוחד למשטחי עץ. באופן דומה, אם אתה צובע רהיטי מתכת או פלסטיק, יש לחפש צבעים שנצמדים היטב לחומרים אלו.

גימור: קח בחשבון את הגימור הרצוי לרהיטים שלך. גימורי צבע שונים, כגון מט, סאטן או מבריק, יכולים ליצור מראה ומרקמים שונים. גימורי מאט הם סלחניים יותר מבחינת הסתרת פגמים, בעוד שגימורים מבריקים מספקים מראה מלוטש.

עמידות הצבע: הרהיטים נתונים לבלאי יומיומי ולכן חשוב לבחור בצבע עמיד. חפש צבעים כאלו שעל האריזה החיצונית שלהם כתוב שהם עמידים לאורך זמן ובפני שברים, שריטות ודהייה.

בחירת צבע: הצבע עצמו יכול להשפיע רבות על המראה והתחושה הכלליים של הרהיטים. קח בחשבון את ערכת הצבעים הקיימת בחדר בו יוצבו הרהיטים, כמו גם את ההעדפות האישיות שלך. קח גם בחשבון את תנאי התאורה בחדר, מכיוון שצבעים יכולים להראות אחרת במצבי תאורה שונים.

מריחת השכבה הראשונה: מהי הטכניקה הטובה ביותר?

מריחת שכבת הצבע הראשונה היא שלב מכריע בתהליך צביעת הרהיטים. הטכניקה שבה אתה משתמש יכולה להשפיע מאוד על התוצאה הסופית. הנה כמה טיפים שיעזרו לך להשיג את התוצאה הטובה ביותר:

מברשת ורולר: עבור רהיטים קטנים יותר או אזורים מפורטים, מומלצת מברשת איכותית עם זיפים סינטטיים. עבור משטחים גדולים יותר, רולר קצף או מרסס צבע יכולים לספק כיסוי אחיד יותר.

שכבות דקות ואחידות: עדיף למרוח מספר שכבות דקות ולא שכבה אחת עבה. זה מאפשר לצבע להתייבש בצורה אחידה יותר ומפחית את הסיכוי לטפטופים או סימני מברשת. יש להתחיל במריחת שכבת צבע דקה בכיוון צורת הרהיט. יש לוודא שהצבע מתפזר בצורה אחידה וחלקה.

להימנע מעבודת יתר על הצבע: לאחר מריחת השכבה הראשונה של הצבע, חשוב להחזיק את עצמך ולעמוד בפיתוח של להמשיך לעבור על אותו אזור שוב ושוב. עבודה יתר על הצבע עלולה להוביל לפסים, סימני מברשת או כיסוי לא אחיד. במקום זאת, התמקד בהשגת מריחה חלקה ואחידה.

להמתין שהצבע יתייבש

ההמתנה לייבוש הצבע היא חלק מהותי בתהליך צביעת רהיטים. למרות שזה עשוי להיות מפתה למהר ולדלג על ייבוש מלא, הרי שסבלנות היא חיונית להשגת גימור ללא רבב. הנה כמה נקודות חשובות שכדאי לזכור.

הקפדה על הוראות היצרן: לסוגי צבע שונים זמני ייבוש משתנים, לכן חשוב להתייחס להוראות שמספק יצרן הצבע. זה ייתן לך מושג כמה זמן אתה צריך לחכות לפני החלת שכבות עוקבות או טיפול ברהיט.

זמן ייבוש מספק: חשוב לתת לכל שכבת צבע מספיק זמן להתייבש לפני המעבר לשכבה הבאה. בדרך כלל, צבעים על בסיס מים מתייבשים מהר יותר מאשר על בסיס שמן, אך עדיף להמתין לפחות 24 שעות בין שכבה לשכבה כדי להבטיח הידבקות ועמידות נאותים.

חלל מאוורר היטב: זרימת אוויר תקינה יכולה לזרז את תהליך הייבוש. במידת האפשר, הגדר אזור מאוורר היטב לייבוש הרהיטים. פתח חלונות או השתמש במאווררים כדי לעזור לאוויר להסתובב סביב המשטח הצבוע. זה לא רק יאיץ את זמן הייבוש אלא גם יקטין את הסיכוי של אבק או פסולת שיידבקו לצבע הרטוב.

לחות וטמפרטורה: רמות לחות גבוהות עלולות להאט את הייבוש, בעוד שרמת לחות נמוכה עלולה לגרום לצבע להתייבש מהר מדי, וכתוצאה מכך לגימור פחות עמיד. יש לכוון לרמת טמפרטורה מתונה  בין 18-29 מעלות צלזיוס.